Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen aan de medisch pedicure uit Hillegom.

1Waarom naar de (medisch) pedicure?
Goede voetverzorging voorkomt veel ongemakken. Door regelmatig een pedicure te bezoeken kunt u klachten voorkomen zoals: eeltgroei, likdoorns, ingroeiende nagels of schimmel op je voeten kunnen lastig of pijnlijk zijn. Waarom doorlopen, als uw pijn/ongemakken opgelost kunnen worden? Je hebt immers maar één paar voeten. Wees daar zuinig op!
2Hoe vaak moet ik naar de (medisch) pedicure?
De frequentie van uw bezoek aan de pedicure is per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van de staat van uw voet. Het meest voorkomend is om de 6 weken. Er zijn ook klanten die een pedicurebehandeling nodig hebben om de 4 weken of juist om de 8 weken. Uiteraard doen we dit in overleg.
3Wat is een schimmelnagel?
De schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, heeft een vaak verkleurde (geelbruin), doffe en brokkelige nagelplaat. De laatste kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt. De oorzaak is een schimmelinfectie. De meest voorkomende infectiebronnen zijn het zwembad, de sporthal-douche, en de sauna. Ook een vochtige huid, nauwe schoenen, en wassen met teveel zeep kunnen de infectie stimuleren.
4Wat is een ingroeiende nagel?
Een nagel waarbij de rand of de punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft vormt de eerste fase van een ingroeiende teennagel. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt vormen. Bij de volgende fase dringt de nagelpunt in de huid dan spreken we van een ingegroeide teennagel. Dit kan veel pijn doen en een ontsteking veroorzaken. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen. In het laatste geval moet wij u doorverwijzen naar de huisarts.
5Kan ik mijn behandeling declareren bij mijn zorgverzekering?
Bent u diabeet of heeft u reuma dan kan het zijn dat u voor vergoeding in aanmerking komt. In dat geval komt u meestal bij een podotherapeut en die bepaald of u in aanmerking komt voor deze vergoeding. Komt u in aanmerking voor vergoeding, dan betaald u bij mij alleen een eigen bijdrage. Voor alle andere gevallen is het afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekering.